AK Parti ve MHP arasındaki ittifak görüşmeleri çıkmaza girerken Samsun’un kaderini İlkadım belirleyecek. MHP kanadının geçtiğimiz hafta Genel Merkez düzeyindeki görüşmelerde komisyona 10 ilçeden oluşan liste verdiği öne sürülürken 'İlkadım olmazsa olmaz' olarak iletildi.
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 'ilçeler konusunda orta yolu bulun' talimatı üzerine başlatılan çalışmalarda, Samsun ittifakı çıkmaza girdi. MHP merkez ilçelerden İlkadım' ile ilgili isteğinde ısrarını sürdürüyor. En az altı ilçe isteyen MHP, MHP'li belediye başkanlarının farklı dönemlerde belediye başkanlığı yaptığı ilçelerin listesini de genel merkeze sundu. MHP’nin 2014 yerel seçimlerinde Samsun’da ikinci parti olduğu Ayvacık, Kavak, 19 Mayıs, Vezirköprü, Alaçam, Bafra, İlkadım, Canik, Ladik’in kazanılabileceğini Asarcık'ın zaten MHP'de olduğu da sunulan raporda yer alıyor.
AK PARTİ’DEN AĞIR ADIMLAR BUNALTTI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin MHP İl Başkanlarının görüşlerini aldığı ve görüşlerin heyet görüşmelerine etki ettiği kaydedildi. Görüşmelerin Samsun, Adana, Manisa ve Mersin dışında ittifak görüşmelerinin neticelendiği ancak bu illerden kaynaklanan sorunlardan dolayı görüşmelerin tıkandığı belirtildi. Bunun sonucunda da ağır adımlar atan AK Parti heyeti MHP ile görüşmelerinde Samsun’da hangi ilçeden aday koysak zaten alırız dediği ileri sürüldü. Bu arada AK Parti İlkadım'ı vermemek için görüşmeleri 'oldukça ağırdan alıyor'. AK Parti kanadı da Samsun'un tüm ilçelerinde ittifak olmamasından yana. MHP'nin ısrarla istediği İlkadım bunların başında geliyor.
Paylaşılamayan ilçe için 'sessiz yarış'
AK Parti ile MHP'nin ititfak görüşmelirini kilitleyen İlkadım ilçesi için 'restleşme' sürerken, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman ve MHP İl Başkanı Taner Tekin, adeta 'sessiz yarış' yapıyor. Her ikisi de 'Genel Merkez'in kararını bekliyor.
kaynak:hedefhalk