Vatandaşlık Başvuru Sonrası Süreç

Türk vatandaşlığına geçmek isteyen yabancılar, Türk kanunları ile belirlenen gerekli şartları taşımaları durumunda Türk vatandaşlığı başvurularında bulunabilirler. Türkiye’de ikamet etme avantajlarından faydalanmak isteyen tüm yabancı kişiler, belirlenen şartları yerine getirdikten sonra başvurularını oluştururlar ve süreci beklemeye başlarlar. Türk vatandaşlığını alınabilmesi farklı şekillerde gerçekleşebilmektedir

Vatandaşlık Başvuru Sonrası Süreç
Vatandaşlık Başvuru Sonrası Süreç Abdullah

 

    Türk vatandaşlığına geçmek isteyen yabancılar, Türk kanunları ile belirlenen gerekli şartları taşımaları durumunda Türk vatandaşlığı başvurularında bulunabilirler. Türkiye’de ikamet etme avantajlarından faydalanmak isteyen tüm yabancı kişiler, belirlenen şartları yerine getirdikten sonra başvurularını oluştururlar ve süreci beklemeye başlarlar. Türk vatandaşlığını alınabilmesi farklı şekillerde gerçekleşebilmektedir.

    Bunlara örnek olarak, evlilik yoluyla, evlat edinme yoluyla, yetkili kurum kararıyla, yatırım yaparak Türk vatandaşlığı kazanılabilmektedir. Vatandaşlı başvurularının sonuçlanması, başvuru yapılan yer, evraklardaki eksiklik gibi nedenlere göre farklı sürelerde olabilmektedir. En uzun zaman alan başvuru şekli ise evlilik yoluyla vatandaşlık kazanma hakkıdır. Evlilik yoluyla vatandaşlık işlemleri için verilen randevular yaklaşık 3 ay sonrasına verilmekte ve Türk olan eş ile birlikte hazır bulunmak gerekmektedir. Başvuru yapan bireyler vatandaşlık sorgu işlemleri için NVI web sitesini ziyaret ederek vatandaşlık başvurum ne aşamada? Ekranından online vatandaşlık sorgu işlemi gerçekleştirebilir.

    Yatırım Yaparak Türk Vatandaşlığı Kazanmak

    Yapılan kanuni düzenleme ile yabancı kişilerin gayrimenkul sahibi olarak Türk vatandaşlığına müracaat etme haklarını kazanabilmeleri için yatırım miktarı en az 250 bin USD ve üzeri yatırım yapmaları istenmektedir. Süreç olarak, gayrimenkul tapusu gösterilir ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü gerekli incelemeleri yaparak, 3 ile 7 gün içerisinde onay işlemlerini yapar. Onay alındıktan sonra, Göçmenlik Bürosuna başvuruda bulunulur ve onay kağıdı ile birlikte Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne başvuru yapılır. Bu süreç toplam 2 ay sürebilmektedir.

    Vatandaşlık Başvuru Süreci

    Farklı sebeplerle ülkemizde bulunan ve ülkemiz vatandaşı olmak isteyen kişilerin yaptıkları vatandaşlık başvurularının sonuçlanma süreçleri ortalama 45 gün ile 60 gün arasında değişmektedir. NVI web sitesinden vatandaşlık başvurum ne aşamada ekranından başvurunuzu online olarak sorgulayabilirsiniz. Bu süreci başvurunun yapıldığı yer ile evrak durumları belirlemektedir. Develioğlu hukuk bürosu sizlere, vatandaşlık hukuku olanında yardımcı olmaktadır.

    Yabancılar ve vatandaşlık hukuku, kişilerin maddi ve manevi haklarının korunması için yapılan düzenlemelerden oluşmakta ve kişilerin, ikametgah, evlilik, boşanma, çalışma, yatırım gibi haklarını düzenlemektedir. Develioğlu Hukuk, vatandaşlık hukuku alanında gerekli olan tecrübeye sahip, alanında profesyonel olan avukatları ile sizlere, vatandaşlık başvuru işlemleriniz için gerekli olan belgelerin hazırlanması, randevu alınması, işlemlerin yakından takip edilerek hızlandırılması konularında yardımcı olmaktadır. Ayrıca vatandaşlık sorgu işlemleri için de Develioğlu Hukuk’un web adresini ziyaret edebilir, vatandaşlık başvurusunda bulunduysanız online sorgulama yapabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için : www.develiogluhukuk.com

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X